Saturday 11 - 02 - 2023

Pinhani


Turkse rock met traditionele invloeden

Pinhani wordt sinds de oprichting, mede door hun unieke houding op en buiten het podium, beschouwd als één van de meest bijzondere bands van Turkije. Terwijl ze altijd alle verwachting overtreffen, zijn ze nooit terughoudend in het gaan voor het onverwachte.

Ze spelen overal, tot in de meest afgelegen Turkse steden, en hierdoor is hun muziek een eclectische samensmelting van traditionele muziekstijlen uit alle regio’s. Daarbij draaien ze er niet de hand voor om hier een goede dosis rock aan toe te voegen.

Pinhani boekte hun eerste succes toen een nummer uit hun eerste album de soundtrack werd van een beroemde Turkse TV serie. Hun tweede album werd zo goed ontvangen dat zij regelmatig voor uitverkochte zalen optraden in de belangrijkste concerthallen.

Terwijl zij hun achterban opbouwden door zoveel mogelijk op te treden, produceerde de band ook continue nieuwe muziek. Door het gebruik van traditionele melodieën en ritmes en deze om te zetten in iets compleet nieuws hebben zij 8 albums en 15 singles uitgebracht.

Met hun laatste album “Küçük Bir Evde” en hun laatste hitsingles “Dünyadan Uzak” en “Bilir O Beni”, blijft Pinhani bouwen aan hun fanbase.