Tuesday 29 - 03 - 2022

Porridge Radio


Toen Dana Margolin naar Brighton verhuisde en daar haar toekomstige bandleden ontmoette, groeide Porridge Radio van sadcore-slaapkamerproject tot eigenzinnig post-punk viertal. Deze band heeft talent voor zowel furieuze emotionele uitstortingen als fraai uitgewerkte popmelodieƫn, met invloeden van artiesten zo uiteenlopend als The xx en Nick Cave.

Dankzij de groeiende legende van hun intense liveshows bracht de band in 2016 Rice, Pasta and Other Fillers uit, een verzameling rafelige lo-fi liedjes over verder leven, liefdesverdriet en verveling, met de herkenbare absurdistische teksten van Margolin als speerpunt. De band speelde vervolgens een karrenvracht aan shows, waaronder ook in Rotterdam voor het nomadische platform Herman.

Every Bad is het grote doorbraakalbum van Porridge Radio; natuurlijkerwijs een plaat vol grootse, ingrijpende ambitie. Margolin’s zang is zo urgent was dat het vaak voelt alsof het wordt bewogen door dwang in plaats van door keuze. Na veel lovende kritieken te hebben ontvangen, werd Every Bad dit jaar op de shortlist geplaatst als een van de 12 genomineerde albums van de Britse Mercury Prize.