Saturday 24 - 06 - 2023

praam


Pianist en componist praam kenmerkt zich door het vastleggen van pure emotie, waardoor hij zijn publiek laat voelen en los laat komen van het denken en van de dagelijkse hectiek. Zijn composities zijn rustgevend en verhalend door het gebruik van open akkoorden en tonen.

Als luisteraar neemt praam je mee naar alle hoeken van de wereld die hij heeft mogen aanschouwen. Zijn album between two poles, – dat online miljoenen streams heeft – is het resultaat van alle natuur, cultuur en bijbehorende verhalen die praam tijdens zijn reizen tot zich heeft genomen. “Het gaat over de stille stemmen. De samenleving wordt overstemd door de luidste stemmen; en de mensen met de luidste stemmen zijn vaak erg zwart of wit, rechts of links, voor of tegen in hun gedachtegang. Ook wel polarisatie genoemd. Maar tussen die polen ligt de echte wereld met de echte ervaringen, karakters, natuur en gevoelens. Een wereld waarin nuance het hardst spreekt.”

Alle verhalen die praam heeft opgedaan tijdens zijn reizen moet hij kwijt. Zodoende heeft hij met film producer Marc Haers rondom zijn album between two poles een film geproduceerd om zijn publiek met een extra zintuig op te laten gaan in zijn verhalen. Een reis terug in de tijd waarin films live werden begeleid door muziek. In deze tijd bijna een unieke ervaring.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en LantarenVenster en heeft uitsluitend zitplaatsen (vrije plaatskeuze).