Saturday 23 - 10 - 2021

Rats on Rafts


Opgelet: Dit is een show in reguliere setting. Het is verplicht om naast een toegangsticket een negatief testbewijs OF vaccinatie- of herstelbewijs te overleggen.  Je kunt jezelf -40 uur voor aanvang – gratis laten testen bij een locatie naar keuze via www.testenvoortoegang.org


Rats on Rafts is een van de hardst werkende bands van Nederland, eentje die op unieke wijze de wetenschap achter hun favoriete platen doorgrondt en vertaalt naar hun eigen muziek. En wat blijkt nu: de rigoreuze experimenten waarmee de Rotterdamse postpunkband op doorbraakplaat Tape Hiss prijkte blijken slechts het topje van de ijsberg te zijn geweest.

Als The Moon Is Big de maan is en Tape Hiss het zonnestelsel, dan laat de nieuwste plaat Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths zich het beste omschrijven als de kosmos. De band bivakkeerde maandenlang in een zelfgebouwde studioruimte (Kurious Recording Studio) om te sleutelen aan dit bevreemdende, grensverleggende kunstwerk.

Het album is min of meer Rats On Rafts’ eigen gestoorde versie van een sprookjesboek: realiteit en ficties lopen op macabere wijze in elkaar over en motiefjes keren terug als karakters uit een poppenkastvoorstelling. Het is werkelijk een plaat waarbij je denkt: hoe is het in godsnaam mogelijk dat it überhaupt bestaat

In Nederland verscheen Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths op het eigen Kurious Recordings label en wereldwijd verschijnt de plaat bij Fire Records (UK). Onlangs is er een film aangekondigd genaamd Visions Of Chapter 3 dat op 3 juli over de hele wereld te zien is.