Saturday 04 - 06 - 2022

Rauw


Op zaterdag 4 juni strijkt RAUW voor de eerste keer neer in Rotown voor een dampende bandjesavond vol ronkende impro en rauwe grooves, met drie opkomende bands Jean-Paul Groove (BE), Y.O.P.E. en HALA.

HALA piept, schuurt en kraakt, en is niet voor de faint-hearted. Deze door de Rotterdamse Helene Richter geleide band laat Rotown op zijn grondvesten schudden met hun combinatie van progressieve rock, avant-garde pop en impro. Invloeden van artiesten als Neneh Cherry, Nina Hagen en Björk zijn bij HALA (met o.a. Gerri Jäger van Knalpot op drums) nooit ver te zoeken.

Bassist Joop de Graaf (o.a. Brintex) verplaatst de in zijn slaapkamer gemaakte beats naar het podium. Met synths, bas, drums en sax mixt Y.O.P.E. dansbare beats met improvisatie en spelen ze tracks van hun debuut-EP ‘Lost In Here’.

Met een vers getapt Belgisch biertje naast zich brengt het Brusselse Jean-Paul Groove zijn industriële wanorde, rijke melodische klankvelden en geometrische grooves naar Rotterdam, met slechts één doel: een feestje bouwen om nooit meer te vergeten!

Neem je dansschoenen en een open mind mee naar RAUW at Rotown!