Saturday 25 - 09 - 2021

Rick de Leeuw

Try-out Show

Met Zonder Omweg keert Rick de Leeuw terug naar de frontlinie van de Nederlandstalige rockmuziek. In samenwerking met onder anderen Zornik’s Koen Buyse en de Mens Frank Vander Linden schreef de Tröckener Kecks-frontman elf songs over heimwee, seks, wreedheid en verlangen. Soms duister, dan weer uitbundig, altijd intens. Robuust en poëtisch, en bij vlagen heerlijk vilein. Sober, puur en recht op het doel, zonder omweg.

Met de Kecks graasde De Leeuw vele zomers de festivalweides van Nederland en Vlaanderen af en verzorgde met songs als ‘Met Hart En Ziel’, ‘Een Dag Zo Mooi’ en ‘De Jacht Is Mooier Dan De Vangst’ de soundtrack van een generatie. De Kecks-klassieker ‘Nu Of Nooit’ werd in Vlaanderen door De Kreuners gecoverd en groeide uit tot hun grootste hit. Met dampend enthousiasme spelen De Leeuw en Band vanavond louter hoogtepunten uit zijn rijke repertoire. Van ‘Nu Of Nooit’ tot ‘We Vieren’. Een mooie mix van oud en nieuw.

Bezetting: Rick de Leeuw, Jan Hautekiet (keys), Axl Peleman (bas), Roeland Vandemoortele (elec. gitaren), Ron Reuman (drums), Manu Huylebroeck (acc. gitaren).