Friday 03 - 07 - 2020

Robert Koemans


Vanaf 3 juli klinkt er weer live jazzmuziek op ons podium! Op vijf vrijdagavonden in juli presenteren we Jazz on Friday: live jazz voor maximaal 75 liefhebbers. In een intieme en veilige jazzclub-setting geniet je van zeer diverse concerten door topmuzikanten van eigen bodem.

De Rotterdamse pianist Robert Koemans presenteert zijn album gloednieuwe album CROSS in LantarenVenster. Verwacht van Koemans en zijn trio verstilde maar ook explosieve pianomuziek. Robert Koemans verdiende zijn sporen als bandleider en pianist van Coal Harbor, een tienkoppig jazzensemble uit Rotterdam. Na schrijfkilometers voor grotere bands gemaakt te hebben, zocht Koemans meer vrijheid in een kleinere bezetting en met een grotere rol voor de piano. Het resultaat van die zoektocht is zijn album CROSS: dromerige soundscapes, ritmische composities en rauwe stukken die aangenaam schuren. Samen met bassist Alessandro Fongaro en drummer Willem Romers samen, vormt Koemans een trio dat kan grooven en waarbij alle instrumenten gelijkwaardig zijn.

Dit concert is onderdeel van Koemans’ Nieuwe Makers traject bij Jazz International Rotterdam: een initiatief van Fonds Podiumkunsten waarin jonge makers door een podium- of concertorganisator worden begeleid naar de volgende stap in hun carrière. Eerdere deelnemers van dit ontwikkelingstraject bij Jazz International Rotterdam waren drummer Mark Schilders en gitarist Jorrit Westerhof.