Sold Out
Thursday 24 - 02 - 2022

Robin Borneman


Robin Borneman begon zijn muzikale loopbaan op opmerkelijke wijze: dankzij een cover van Tom Waits op YouTube werd hij plots ontdekt door de populaire Amerikaanse hardrockformatie Trans Siberian Orchestra. De band vroeg Borneman niet om gezellig in het voorprogramma te spelen, nee: hij werd metéén ingelijfd als frontman en zanger van de band.

Tussen grote arena-shows in Amerika door werkt Borneman steevast aan eigen materiaal. Het laatste deel van zijn conceptuele Folklore-trilogie uit, The Cradle Tree, vertelt het verhaal van een ontdekkingsreiziger zonder naam. Met behulp van vrienden uit de band Navarone bezingt Borneman fraaie kronieken over “bezinning, realisatie, liefde en wijsheid” onder het mom van zijn mystieke, melancholische folk.

Na het spannende Folklore hoofdstuk richt Borneman zijn pijlen op nieuwe uitdagingen, met projecten die zich op de beeldbuis afspelen. Afgelopen jaar was hij deelnemer van het RTL4-programma I Can See Your Voice en daardoor kreeg  hij vervolgens een uitnodiging voor het SBS-programma We Want More. Dit weekend staat hij in de finale dankzij een fraaie, unieke versie van Skyfall, de iconische Bond theme van Adele. Of hij nu wint of verliest: we want more, en we krijgen het gelukkig meer in de vorm van een nieuw optreden in Rotown!