Friday 11 - 11 - 2022

Rutger Hoedemaekers ft Echo Collective


Componist, producer en songwriter Rutger Hoedemaekers draagt in het dagelijks leven inderdaad veel (figuurlijke) hoeden. Samen met twee vrienden bouwde Hoedemaekers een fabrieksvloer van 3500 m² in Kreuzberg om tot een modulaire studio met 8 kamers. In de daaropvolgende jaren werd de studio een geliefd knooppunt voor componisten en musici, met huurders als wijlen Jóhann Jóhannsson, Dustin O’Halloran en Hildur Gudnadottir.

Met zijn eigen muziek heeft Hoedemaekers succesvolle een loopbaan uitgebouwd: als producer en componist heeft hij met talloze artiesten in binnen- en buitenland gewerkt. In het begin van afgelopen decennium stapte hij zelf in het voetlicht als Bart Constant, om zich vervolgens te richten op muziek voor film en TV. Hoedemaekers raakte in vaarwater met de besten in het vak: hij werkte met Jóhannsson aan de soundtrack van het huiveringwekkende mother! van Darren Aronofsky en James Marsh’s The Mercy. Zijn talenten zette hij ook in voor de IJslandse misdaadserie Trapped en Ed Perkins’ HBO documentaire The Princess.

Vanavond stapt Hoedemaekers op het podium met Echo Collective, een neoklassiek/elektronische groep gespecialiseerd in samenwerkingen. Onder andere Winged Victory For The Sullen, Stars of the Lid, Jóhann Jóhannsson, Christina Vantzou en Tim Burgess gingen Hoedemaekers voor.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, Rotown & Ambitus en heeft uitsluitend zitplaatsen.