Friday 28 - 10 - 2022

S10


S10 is een naam die we tegenwoordig allemaal wel kennen binnen het nationale muzieklandschap. De 21-jarige Stien heeft in vogelvlucht sterrenstatus verkregen en is onofficieel verkozen tot kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop.

De buitengewoon goed uitgevoerde combinatie van zang, rap en spoken word is kenmerkend voor de muziek van S10. Echter zijn het de persoonlijke verhalen, verfrissende blik en gedeelde gevoelens en geheimen die menig hart overwinnen. De producties zijn veelal elektronisch en gebaseerd op hip-hop beats, maar toch gaan deze veel verder en zoeken ze ook in andere universa hun oorsprong. Dit alles vormt zich uiteindelijk tot een uniek geheel die je diep in je ziel laat kijken, reflecterend op jezelf met S10 als begeleider in je reis.

Het authentieke geluid en de veelzijdigheid van het muzikale oeuvre van Stien is wat platenlabel Noah’s Ark meteen aantrok toen deze voor het eerst de muziek luisterde. Kort daarna tekende de 17-jarige zangeres bij het label en begon te werken aan het in 2019 uitgekomen debuutalbum ‘Snowsniper’. Al dit harde werk wierp zijn vruchten af en leverde haar een Edison in de categorie ‘Alternative’ op. Het pad hierna leidde naar boven en S10 werd verkozen om ons land te representeren op het Eurovisie Songfestival. Nu heeft ze een nieuw album in het verschiet en de weg zal ongetwijfeld naar het topje van de berg lopen voor de jonge artiest.