Saturday 18 - 06 - 2022

Sabrina Starke


Soul-heads opgelet! Sabrina Starke aka “De grande dame van de Nederlandse soul.” komt weer terug naar BIRD met het project Our Time – Our Music! Verwacht op zaterdag 18 juni het hoogste muzikale talent en het fijnste gezelschap op het podium!

Sabrina Starke begon als zangeres in een reggaebandje en maakte zo’n vijftien jaar terug de grote stap richting de spotlights – om nooit meer terug te keren naar de achtergrond. Ze stond in het Apollo Theatre in New York, won meerdere Edisons, Radio 6 Soul & Jazz Awards en de Music Matters Award. Onmiskenbaar aanwezig zijn Sabrina’s muzikale roots: Nina Simone, Bill Withers en Tracy Chapman. Gewapend met een gitaar en die bijzondere, vurige stem laat ze haar eigen interpretatie van soul en jazz horen.

Vanuit de Epicrainbowunicornstudio in Rotterdam gingen Sabrina Starke & band op zoek naar songs die de tijden van nu reflecteren. Om zo de betekenis van muziek te kunnen blijven uitdragen hebben ze zich laten inspireren door verschillende muziekstromingen om samen met gast artiesten: Ivan Peroti, MaikalX & Julia Zahra songs te creëren vanuit de huidige tijdsgeest. De komende tijd zal Sabrina met nieuwe gast-artiesten de studio ingaan voor meer ‘Our time – Our music’ sessies en releases. Ze werkt toe naar een volledig album dat in September 2022 zal verschijnen bij het label Zip Records. Our Time – Our Music gaat nu op tour is live te zien. Sabrina en de Gastmuzikanten organiseren een avond om niet te vergeten vol met de beste muziek van Sabrina Starke, waaronder nu ook de nieuwe nummers met de gastmuzikanten.

Katie Koss

Voor de van origine Oekraïense Katie Koss (Katja Poltavets) draait het allemaal om zelfontwikkeling en -reflectie. Met haar zwoele en vurige jazzpop neemt ze je mee in haar zelfstudie. Ze geeft zich bloot, verwondert zich over haar perspectief en reflecteert over onderwerpen als bewustwording, persoonlijke groei, het lichaam, intimiteit en eigenwaarde.