Friday 22 - 04 - 2022

Pokey Lafarge


Schorem & Rotown presenteren:
Pokey LaFarge is een rasartiest vol schwung, gevoel voor humor en een nog dieper gevoel voor rootsmuziek, wiens catalogus een eigentijdse draai aan de oude country-, blues-, folk- en westerse swing geeft. Hoewel hij al een aantal jaren actief was in het circuit, kreeg LaFarge pas bredere erkenning in 2012 met Jack White, op wiens Third Man-label hij zijn internationale doorbraak verwezenlijkte.

Binnen de kaders van die onvervalste Amerikaanse roots blijft Pokey nieuwe grenzen verleggen en verkennen. Geboren als Andrew Heissler begon hij zijn loopbaan met het nog altijd verbluffende Marmalade, zijn bijzondere moderne ode aan de deltablues, country, ragtime en bluegrass van de jaren vijftig. Als vaste stamgast in Rotterdam hebben we de Amerikaan door de jaren zien ontpoppen van troubadour tot volbloed entertainer, die met zijn swingende band iedere ziel aan het dansen krijgt.

Mei ’19 konden we LaFarge bewonderen in het klein, maar vanavond is ie weer zijn swingende zelf, mét een nieuwe band, een nieuw album en een nieuwe show in de Maassilo!

Dit concert wordt georganiseerd door Schorem, Rotown en Maassilo en heeft uitsluitend staanplaatsen