Wednesday 02 - 11 - 2022

Seun Kuti & Egypt 80


Fela Kuti’s jongste zoon, Seun Kuti, breidt de erfenis en band van zijn vader uit. Toen Seun Egypt 80, de oude band van zijn vader, na diens overlijden overnam in 1997, bleef driekwart van de oorspronkelijke formatie over; de groep bestaat nu uit vijf leden.

Door de jaren heen begon Seun zijn eigen draai aan de muziek te geven, diep geworteld in verschillende Afrikaanse tradities om de strijd en culturen van het continent te weerspiegelen naar het heden. Terwijl zijn broer Femi momenteel meer flirt met mainstream stijlen als pop en hiphop houdt Seun zich strakker vast aan de originele ethos van Afrobeat, de sociaal-politieke boodschap en de zoektocht naar vernieuwing binnen de stroming.

Zijn shows vormen een mix van de muziek van zijn vader en die van hemzelf. Hoewel de oudere Kuti zijn opgenomen werk nooit op het podium uitvoerde, vind Seun het belangrijk dat deze composities live gehoord worden. Vanavond in LantarenVenster spelen Seun Kuti & Egypt 80 een verbluffende set vol soepele grooves, avontuurlijke jams en pure bezieling.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, BIRD, Motel Mozaique Concerts en LantarenVenster en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.