Thursday 25 - 03 - 2021

SHAI MAESTRO


Shai Maestro (1987) is een van de meest  getalenteerde pianisten van zijn generatie. Sinds zijn debuut met zijn eigen trio in 2011 maakt hij wereldwijd indruk met zijn vloeiende, harmonieuze en meditatieve geluid. Hij komt terug naar LantarenVenster met een nieuw album (ECM Records) én voegt de veelbelovende trompettist Phil Dizack toe aan zijn steengoede trio.

Shai begon op vijfjarige leeftijd met klassiek piano. Nadat hij op zijn achtste Oscar Peterson hoorde raakte hij verslingerd aan jazz. In zijn werk mengt hij jazz met invloeden uit de oosterse muziek, onder meer uit zijn geboorteland Israël. Tot 2011 was hij de vaste pianist van bassist Avishai Cohen.

Het sfeervolle spel van Maestro komt op zijn vorige album The Dream Thief  (ECM Records – 2018) perfect tot zijn recht. Door het vele spelen zijn de triogenoten muzikaal naar elkaar toegegroeid en dat komt tot uiting in zowel de composities als het spel. Bij deze nieuwe tour wordt aan dit fenomenale trio de veelbelovende trompettist Phil Dizack toegevoegd. Samen spelen ze werk van een nog te verschijnen tweede album op het vermaarde jazzlabel ECM Records.