Wednesday 18 - 05 - 2022

Stu LarsenHet afgelopen anderhalf jaar stond de wereld stil en natuurlijk vroegen we ons af hoe onze favoriete vagebond-met-gitaar Stu Larsen het ervan af heeft gebracht. Een artiest die zijn kunst zo laat afhangen van pure reislust, kon plots niet meer reizen. Larsen bevond zich destijds in een hutje op het Schotse eiland Raasay waar hij de koude winterdagen trotseerde.

Hij verkende elke uithoek van het eiland terwijl de avonden werden doorgebracht met een whisky en een gitaar bij de open haard. Marigold (Raasay Sessions) werd geboren in dit kleine huisje. Dit zijn ruwe en rauwe akoestische versies van elk van de nummers van Marigold, plus een nieuw slaapliedje genaamd Goodnight x. Soms hoor je het haardvuur letterlijk knetteren op de achtergrond van de opnames.

Gelukkig is er weer groen licht om te toeren, en voor Stu Larsen moet dat als muziek in de oren hebben geklonken. Voor ons trouwens ook, want dat betekent dat hij weer naar Rotterdam komt om zijn wonderschone liedjes te kunnen vertolken.