Saturday 26 - 11 - 2022

Sun-Mi Hong Quintet


De Zuid-Koreaanse Sun-Mi Hong begon met drummen toen ze 17 jaar was. Na haar studie aan de prestigieuze Howon University in Gunsan vertrok ze naar het Conservatorium van Amsterdam, een van de meest gerespecteerde jazzopleidingen van Europa. Ze raakte beïnvloed door muziek van onder andere Brian Blade, Ari Hoenig en Roy Haynes.

In 2017 bracht ze in eigen beheer haar debuutalbum First Page uit. Een jaar later won ze met haar kwintet de Dutch Jazz Competition, volgens de jury omdat ‘de groep op een emotionele, speelse en spirituele manier én met een juiste attitude het meest organisch is.’ In de zomer van 2020 verscheen haar prachtige tweede album Second Page: A Self-Strewn Portrait waarvoor ze een Edison Award in de wacht sleepte. Het Sun-Mi Hong Quintet grijpt je met composities boordevol pakkende melodieën en dramatische uitbarstingen, naast mysterieuze impressionistische klankpatronen en ongebruikelijke maatsoorten.

Sun-Mi en haar bandleden presenteren de muziek van haar derde album Resonance dat in november verschijnt bij het smaakvolle en zeer actieve Engelse label Edition Records.