Friday 08 - 04 - 2022

The Cool Greenhouse


The Cool Greenhouse ontpopte zich als een van de meest charismatische bands tijdens Left Of The Dial. Een grote reden voor hun winnende formule is de manier waarop frontman Tom Greenhouse met woorden omgaat. Greenhouse omzeilt de clich├ęs en omarmt de eigenaardigheden des werelds als een hopeloze romanticus.

Zijn teksten verwijzen vaak naar popcultuur-fragmenten, literatuur en obscure weetjes, barstend van de humor en slingerend van de rommelmarkt van de Rotary Club naar de woonkamer van Margaret Thatcher tot aan futuristische reizen naar muzikale VR, waarbij de haarscherpe humor de pijlen richt op de gammon-lessen, het landelijke conservatisme en tal van andere laat-kapitalistische absurditeiten.

Al deze hersenspinsels ontrafelen zich binnen de lijzige, minimalistische postpunk van het gezelschap,  dat op het podium de neiging heeft om los te barsten tot een feestje waarin alle slechte uit-de-maat danspasjes opeens cool en modieus worden. Het is altijd gezelligheid bij The Cool Greenhouse, dus wees welkom.