Saturday 10 - 02 - 2024

The Covids + Splinter + Supersonic Blues


Afkomstig uit Amsterdam belichaamt The Covids punk in zijn puurste vorm: snel, intens en ongelofelijk aanstekelijk. De band ontstond tijdens de eerste lockdown in Nederland te midden van de pandemie en nam zonder aarzelen de naam “The Covids” aan. Hun samensmelting van ’77 punk en poppy songwriting creëert een naadloze mix, resulterend in nummers die onmogelijk te weerstaan zijn: pakkend, ongefilterd en boordevol energie. Stel je een jeugdige, enthousiaste versie van The Buzzcocks voor, die moeiteloos het podium beheerst met aanstekelijke melodieën, krachtige ritmes en vlijmscherpe gitaren.

“Birth of Death” markeerde de naam van de gezamenlijke afscheidstournee voor Birth of Joy en Death Alley, die eindigde met een uitverkocht optreden in Paradiso in 2019. Verrassend genoeg opende het einde van deze twee bands de deur voor iets nieuws slechts enkele maanden later – de geboorte van de supergroep Splinter. De rock ’n roll van de band is dansbaar, provocerend en opstandig. Stel je een groep doorgewinterde Nederlandse relschoppers voor die bedreven op een Hammond-orgel en een paar gitaren spelen. Met hun teksten hebben ze het talent om zelfs de meest beheerste Nederlander te laten dansen en vloeken.

Aangedreven door een obsessie voor obscure, groovy en fuzzed-out nummers uit de jaren ’60 en ’70, levert Supersonic Blues vettige jams die inspiratie putten uit grootheden als de Hendrix Experience, Blue Cheer, MC5 en Cream, maar dan met een vleugje funk en soul. De zware gitaren produceren een heerlijk rauw en vintage geluid, compleet met een fuzzed-out psychedelische twist. Hun opnames transporteren luisteraars terug naar een zonnige dag op een zanderig veld in de late jaren ’60, waarbij ze zich een fantastische rockband op het podium voorstellen terwijl handenvol psychedelica binnen handbereik zijn.