Monday 04 - 09 - 2023

The Delines


The Delines verrasten in 2014 met het zeer goed ontvangen debuutalbum Colfax. Een vervolg liet helaas lang op zich wachten omdat zangeres Amy Boone een ernstig auto-ongeluk kreeg. Begin 2019 was het eindelijk zover en zag het bloedstollend mooie The Imperial het levenslicht. De plaat bevat een ontspannen mix van countrysoul, verhalende teksten van gitarist Willy Vlautin en de prachtige, doorleefde stem van Boone. Vlautins teksten zijn meesterlijk, maar dat mag je verwachten van een prijswinnend romanschrijver met inmiddels ook enkele boekverfilmingen op zijn naam. Net als in zijn boeken overheersen in zijn liedjes sombere, mistroostige gevoelens over mensen bij wie het leven altijd weer verkeerd loopt en relaties die op de klippen lopen of op het punt staan dat te doen. Verpak dit in weergaloze ‘late night countrysoul’ en je kunt alleen nog maar ademloos luisteren. 

De concerten van The Delines waren in het recente verleden hoogtepunten van de festivals Take Root en Crossing Border. Het album The Imperial werd door de Volkskrant omschreven als “een literair muziekpareltje” en ook Dolf Jansen sprak op televisie zijn enorme bewondering voor de band uit. Het in februari 2022 uitgebrachte nieuwe album The Sea Drift werd in OOR “glorieus” genoemd en in de Volkskrant omschreven als “een literair meesterwerk in 11 hoofdstukken.” In de eindejaarlijstjes werd het tot mooiste album van het jaar gekozen door de lezers én journalisten van Heaven Magazine. Ook stond het album hoog in de lijstjes van UNCUT en MOJO Magazine. Dit jaar verschijnt op Record Store Day een vinyl album van de soundtrack The Night Always Comes.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en LantarenVenster met voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon (vrije stoelkeuze).