Thursday 20 - 02 - 2020

THE JERRY HORMONE EGO TRIP & MORE KICKS


It takes two to make a thing go right, zoals ze zeggen: twee partijen, twee bands, samen in één podiumcafé aan de Nieuwe Binnenweg. Zet het in je agenda: een avondje sturm und drang, egotripperij en ongeveinsd loltrappen.

Stardumb Records is sinds begin van het millennium de Rotterdamse hofleverancier als het gaat om the betere powerpop en punkrock.  Een decennium later vervult Rotterdam Riot een soortgelijke rol op het gebied van garage en indie. We leven anno 2020 allang niet meer in een tijd van hokjes, dus waarom niet gewoon de handen ineen slaan? Juist!

The Jerry Hormone Ego Trip is een ronkend Nederlandstalig collectief rondom schrijver, beroepsprovocateur en muzikant Jerry Hormone.  In de bovenkamer van deze Rotterdamse enfant terrible is er geen grens tussen entertainen en irriteren. Als hofnar in stijlvol pak maakt Hormone er een missie van zijn publiek te ontregelen, wat evenredig ongemakkelijke als opwindende situaties oplevert. Uiteindelijk is er een method to the madness, want vroeg of laat gaat iedereen toch gewoon los op de onversneden rock ‘n’ roll.

We zagen More Kicks vorig jaar schitteren in de V11 en vanzelfsprekend genoeg smaakte dat naar (veel) meer. De Britten blazen het stof van de pure ongeveinsde powerpop uit de sixties en seventies. Denk aan Big Star, The Kinks, Buzzcocks, Dr. Feelgood en The Undertones; precies het straatje waarin deze waaghalzen bedrijvig jakkeren. De band is niet schuw om een sluwe knipoog naar het verleden te geven, al verraadt de songtitel Can’t Fake What You Got dat de kunst van de gouden melodie en de sterke hook bij More Kicks toch echt aangeboren is.