Friday 19 - 05 - 2023

Tramhaus


Tramhaus zet de traditie van gevaarlijke, dwarse Rotterdamse bands vrolijk voort. Met een licht ontvlambare mix van noiserock en post-punk draait het vijftal – met leden van Pig Frenzy, Nagasaki Swim en VULVA – om een brandend onderbuikgevoel, dat op het podium uitdijt tot een oorverdovend spektakel.

In slechts een jaar tijd heeft Tramhaus festivals als Best Kept Secret, Lowlands en Left of the Dial aan gort gespeeld. De band heeft een onmiskenbare neiging onderwerpen aan te snijden die de mensen beweegt, van falend gemeentebeleid tot aan mentale gezondheid. Alles heeft uiteindelijk betrekking tot elkaar, en Tramhaus balt het allemaal samen tot songs die door lichaam en ziel snijden.

De meest recente single “Make It Happen” spuugt de holle cityslogan van Rotterdam weer terug in het gezicht van de onderdrukkers, bewijzend dat punk in zijn oervorm nog altijd springlevend is. En met een nieuwe EP in het verschiet die de naam ‘Rotterdam’ mag dragen, belooft de band dat hun kritische blik op de stad en de generalisatie hiervan niet minder zal worden.

Tramhaus is nu al een van de beste livebands van het moment: naast ongebreidelde energie put het geluid met innovatieve sounds en originele spanningsbogen. Zanger Lukas Jansen, met zijn onmiskenbare moves en ijzingwekkende sneer, is de bliksemafleider van het geluidsoffensief. Nadat ze Rotown in een enkele dag hebben uitverkocht zijn ze klaar om de Maassilo op haar grondvesten te laten schudden.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Maassilo en heeft uitsluitend staanplaatsen.