Saturday 12 - 11 - 2022

Tramhaus


Tramhaus zet de traditie van gevaarlijke, dwarse Rotterdamse bands vrolijk voort. Met een licht ontvlambare mix van noiserock en post-punk draait het vijftal – met leden van Pig Frenzy, Nagasaki Swim en VULVA – om een brandend onderbuikgevoel, dat op het podium uitdijt tot een oorverdovend spektakel.

In slechts een jaar tijd heeft Tramhaus festivals als Best Kept Secret, Grasnapolsky, Left Of The Dial en Grauzone aan gort gespeeld. De band heeft een onmiskenbare neiging onderwerpen aan te snijden die de mensen beweegt, van falend gemeentebeleid tot aan mentale gezondheid. Alles heeft uiteindelijk betrekking tot elkaar, en Tramhaus balt het allemaal samen tot songs die door lichaam en ziel snijden.

De meest recente single “Make It Happen” spuugt de holle cityslogan van Rotterdam weer terug in het gezicht van de onderdrukkers, bewijzend dat punk in zijn oervorm nog altijd springlevend is. De videoclip geeft aandacht aan bewoners van de Rotterdamse volksbuurt de Wielewaal, die hun geliefde thuisbasis noodgedwongen moeten verlaten voor nieuwbouwprojecten.

Tramhaus is nu al een van de beste livebands van het moment: naast ongebreidelde energie put het geluid met innovatieve sounds en originele spanningsbogen. Zanger Lukas Jansen, met zijn onmiskenbare moves en ijzingwekkende sneer, is de bliksemafleider van het geluidsoffensief. Vanavond doet Tramhaus een welverdiende overwinningsronde in ons Rotown, een niet te missen avond dus.