Saturday 22 - 01 - 2022

Travis Birds


Travis Birds zou wel eens de nieuwe obsessie kunnen blijken te zijn van degenen die authentieke en gepassioneerde muziek zoeken zonder grenzen en zonder gemakkelijke classificaties. De zangeres, geboren in 1990, heeft het allemaal en op zaterdag 22 januari staat ze in Grounds!

De kwaliteiten van de Madrileense zangeres leiden ertoe dat de producenten van de televisiehit La Casa de Papel ervoor kiezen om “Coyotes”, een nummer dat Travis Birds in 2019 lanceerden, als theme-song hebben gekozen voor El Embarcadero, een nieuwe televisieserie die ook een statement belooft te maken.

Naast “Coyotes” heeft Travis Birds dit jaar “Madre Conciencia” uitgebracht: muziek die een filmische dimensie mengt (en als je aan Almodóvar denkt is dat meer dan natuurlijk) met flamenco, moderne pop en een ruigheid die zowel Tom Waits als PJ Harvey in zich heeft.

Travis Birds debuteerde in 2016 met Año X, live in Café Berlin, oogstte verbazing en applaus, wekte hartstochten en deed inkt vloeien. In 2021 bracht ze het verbluffende nieuwe album uit, La Costa de Los Mosquitos, met geweldige, woeste muziek die spreekt over obsessies die even bekend als origineel klinken. Luister ernaar en je zult de naam zeker niet vergeten: Travis Birds.