Friday 18 - 11 - 2022

TV Girl


Op het eerste gezicht klinkt TV Girl als een zonnige retro-duik in de Franse pop uit de jaren 60 en soul uit Zuid-Californië. Maar onder dat glanzende fineer ligt een donker hart, kloppend met scherpe humor en cynische vervreemding, en de muziek is er des te aantrekkelijker voor. TV Girl, bestaande uit Brad Petering, Jason Wyman en Wyatt Harmon, werd in 2010 opgericht door Petering als een uitlaatklep om de liefde voor Spector-achtige meidengroeppop te combineren met een opkomende interesse in hiphop.

In 2014 onthulde TV Girl hun eerste full-length, de veelgeprezen French Exit. Het album blijft trouw aan de charme van TV Girl met een hele reeks elektronische samples doordrenkt met lichte en luchtige gitaren, zoemende orgels en etherische zang. Deze plaat is echter niet allemaal zomerse nostalgie, en er zijn genoeg momenten waarop French Exit leest als ontevreden fictie. De humeurige personages in deze nummers worden net zo vaak gevoed door wraak als liefde, ondersteund door wanhoop en een diep verlangen om verbinding te maken.

Nu, enkele vreemde jaren na de release, is French Exit een cultfavoriet geworden van zowel liefdesgeminachte tieners als volwassenen. Om de gelegenheid te vieren, zal de band voor de allereerste keer French Exit in zijn geheel en met een volledige band uitvoeren.