Friday 03 - 06 - 2022

Twin Tribes + supports


Naast de reguliere edities van het Wavefest festival presenteert Baroeg onder de noemer ‘Wavefest presents’ ook regelmatig clubavonden met bands uit het wave-genre. Op vrijdag 3 juni 2022 is het de beurt aan het populaire Amerikaanse duo Twin Tribes! Om het feest compleet te maken hebben we er ook maar twee supports uit verweggistan erbij gevoegd. Na afloop van de bands kun je uiteraard nog even dansen op de Wavefest dansvloer.

Twin Tribes

2021 Was een succesvol jaar voor Twin Tribes met een remix-album en een uitgebreide tour door Amerika én Europa. Tijdens die laatste Europese tour deden ze Nederland niet aan en dus wil Wavefest ons land nu wel aan hun tournee toevoegen. De donkere melodieuze postpunk van Twin Tribes staat garant voor intense live-optredens met een hoog dansbaar gehalte. In 2022 brengt de band ook nog een nieuw album uit waar we tijdens dit live optreden ook zeker nieuwe nummers gaan horen. Wederom een pareltje in de inmiddels imposante Wavefest presents reeks!

Stockhaussen

Stockhaussen is het eenmansproject van de Mexicaan Angel Kauf. Kauf verpakt zijn elektronische geluid in een darkwave jasje en doet daar een monotone en dreigende stem overheen. Stockhaussen heeft de gave om zich te bewegen tussen een moderne sound en een geluid dat je kent uit de jaren 80 new wave tijd. Kil, melodieus en soms extreem dansbaar.

Isotropia

Isotropia zal vanavond het spits afbijten. Dit Mexicaanse duo, bestaande uit Angel Kauff (Stockhaussen) en Keren Batok, rammelt hard aan de postpunk deur.  Door de samenwerking op de debuutplaat van Stockhaussen leerden ze elkaar kennen en dat heeft al vele opzwepende songs en optredens voortgebracht. Het geluid van Isotropia kenmerkt zich als angstaanjagend, duister en repetitief. De live optredens van Isotropia staan bekend om de theatrale performances waarbij het moeilijk is je aandacht te verliezen, Tenzij je in trance raakt en wegdroomt naar de duistere kanten van je mentale gezondheid.