Sunday 09 - 04 - 2023

VanWyck


VanWyck is een Amsterdamse singer-songwriter die de afgelopen jaren hard aan de weg timmert. De timide, donkere alt-rock en Americana heeft VanWyck zich geheel eigen gemaakt. In een genre waar vrij strikte muzikale regels gelden heeft zij toch haar eigen sound kunnen ontwikkelen die kenmerkend en herkenbaar is.

Het debuut ‘An Average Woman’ werd in 2018 meteen erg goed ontvangen door fijnproevend Nederland. In de tussentijd heeft VanWyck nog 2 albums uitgebracht die haar gerenommeerd maakte bij het grote publiek. Met haar laatste werk echter, het op Excelsior uitgekomen ‘The Epic Tale of the Stranded Man’, is ze klaar om nog een grotere stap te nemen op de (inter)nationale podia.

Dit laatste album is een groots opgezette vertelling. Een album dat het verhaal uiteenzet van een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is. De arrangementen en teksten zijn fijngevoelig en leggen de vele emoties en verwarring bloot die met zo’n ingrijpende gebeurtenis gepaard gaan. Dit laatste werk is dan ook vooral geen achtergrondmuziek. Het is werk om bij te gaan zitten en goed naar te luisteren, met een kopje thee uit het raam kijkend naar de wisseling van de seizoenen.

Dit concert heeft uitsluitend zitplaatsen en vindt plaats in Kantine Walhalla (Veerlaan 11) en wordt georganiseerd door Theater Walhalla en Rotown.