Saturday 08 - 10 - 2022

Veneration Of The Dead


Tulus

Tulus zal, in eigen woorden, altijd een underground cult band blijven en zijn altijd trouw gebleven aan hun eigen stijl van primitieve maar groovy, koude en smerige black metal. Opgericht in 1991 in Nittedal, Noorwegen, bracht de bands drie klassiekers uit in de jaren ’90. Daarna onderging de band een kleine transformatie onder de naam Khold, maar dat hoofdstuk is weer afgesloten. De laatste keer dat Tulus in deze contreien te zien was, was in 2012. En eerder dit jaar bracht de band het gloednieuw album “Old old death” uit. Twee redenen om deze headliner niet te missen op Veneration.

Archgoat

Op deze achtste editie hebben we een headliner weten te strikken die exclusief voor onze veneratie naar Rotterdam komt en daarmee tevens de gemiste show van In The Grip Of Winter komt inhalen. Het gaat over niemand minder dan Archgoat. Beenharde black metal (met een vleugje death metal), of Angelslaying Christbeheading Black Fucking Metal zoals ze het zelf noemen, die zijn weerga niet kent. Voer voor fans van acts als Beherit of Blasphemy.

Sauron

Één van de meest verwoestende black metal bands die Nederland kende was actief van 1997 tot 2008. Sauron ontketende drie vernietigende albums over dit universum van viezigheid, maar stopte er toen mee. Wij brachten de oorlogsmachine terug in de gelederen voor een laatste, allesomvattende aanval op deze editie van Veneration Of The Dead festival.

Tsatthoggua

Het jaar 2021 ziet de terugkeer naar het podium voor één van de meeste bizarre bands in black metal geschiedenis. Het Duitse squadron gestoorden van Tsatthoggua keert terug na 22 jaar afwezigheid. De band kan muziekaal gezien omschreven worden als een kind van Marduk en Impaled Nazarene, zij het dat de band andere onderwerpen bezingt: gevaarlijk opgefokte black metal met kinky thema’s. Hun hyperspeed black metal albums “Hosanna bizarre” en “Trans cunt whip” gingen in de jaren ’90 als een lopend vuurtje door de underground. Hun duivelse composities gespeeld met zwart leren maskers zijn tot vandaag niet geëvenaard door welke band dan ook.

Sammath

Hoe in helsnaam het mogelijk is dat één van de oudste nog actieve bands van Nederland nog nooit in Baroeg heeft gespeeld weten we niet. Maar wij hebben ze geboekt dus dat is nu verholpen. Grinding black/war metal en uniek in die stijl in ons kikkerland. Nu met Wim (ex-Centurian) achter het machinegeweer; verwacht een alles-of-niets aanval van riffs, blastbeats en oorlog.

Haat

Haat ligt beschut in zijn bos… Één met de essentie van de natuur en zijn majestueuze stilte en kalmte. De meest primitive en oer-black metal die teruggaat naar de kern van het genre. Haat speelt als trio en brengt niets dan totale haat.

Asgrauw