Saturday 24 - 04 - 2021

Veneration Of The Dead


Tulus

Tulus zal, in eigen woorden, altijd een underground cult band blijven en zijn altijd trouw gebleven aan hun eigen stijl van primitieve maar groovy, koude en smerige black metal. Opgericht in 1991 in Nittedal, Noorwegen, bracht de bands drie klassiekers uit in de jaren ’90. Daarna onderging de band een kleine transformatie onder de naam Khold, maar dat hoofdstuk is weer afgesloten. De laatste keer dat Tulus in deze contreien te zien was, was in 2012. En eerder dit jaar bracht de band het gloednieuw album “Old old death” uit. Twee redenen om deze headliner niet te missen op Veneration.

Sauron

Één van de meest verwoestende black metal bands die Nederland kende was actief van 1997 tot 2008. Sauron ontketende drie vernietigende albums over dit universum van viezigheid, maar stopte er toen mee. Wij brachten de oorlogsmachine terug in de gelederen voor een laatste, allesomvattende aanval op deze editie van Veneration Of The Dead festival.

Tsatthoggua

Het jaar 2021 ziet de terugkeer naar het podium voor één van de meeste bizarre bands in black metal geschiedenis. Het Duitse squadron gestoorden van Tsatthoggua keert terug na 22 jaar afwezigheid. De band kan muziekaal gezien omschreven worden als een kind van Marduk en Impaled Nazarene, zij het dat de band andere onderwerpen bezingt: gevaarlijk opgefokte black metal met kinky thema’s. Hun hyperspeed black metal albums “Hosanna bizarre” en “Trans cunt whip” gingen in de jaren ’90 als een lopend vuurtje door de underground. Hun duivelse composities gespeeld met zwart leren maskers zijn tot vandaag niet geëvenaard door welke band dan ook.

Sammath

Hoe in helsnaam het mogelijk is dat één van de oudste nog actieve bands van Nederland nog nooit in Baroeg heeft gespeeld weten we niet. Maar wij hebben ze geboekt dus dat is nu verholpen. Grinding black/war metal en uniek in die stijl in ons kikkerland. Nu met Wim (ex-Centurian) achter het machinegeweer; verwacht een alles-of-niets aanval van riffs, blastbeats en oorlog.

Countess

Countess is waarschijnlijk de oudste nog actieve band uit Nederland. Al meer dan 30 jaar en niet minder dan 15 volledige albums preiken op de cv. De band volgde altijd en zijn eigen pad en werkt momenteel hard aan een nieuw album, welke op Veneration 2021 gepresenteerd zal worden.

Bezwering

Bezwering verrees uit de as van Wederganger en volgt hetzelfde muzikale pad. Het door maden geïnfesteerde debuut werd uit een tombe opgegraven en uitgebracht door Ván Records. Afwisselende black metal hymnen met zowel gekrijs als de kenmerkende cleane zang door Alfschijn, zoals ondertussen wel bekend hoort te zijn.