Saturday 30 - 09 - 2023

Vulvaverse: Liturgy


Liturgy is het geesteskind van Haela Ravenna Hunt-Hendrix en zweeft ergens tussen black metal, art-rock en een heilig ritueel in. Beroemd om hun fusie van oprechtheid en emotie, complexe composities, innovatieve stijl en intense liveshows, Liturgy is tegelijkertijd een muziek medium als een platform voor drama en theologie.

Liturgy heeft tot nu toe vijf albums uitgebracht die allemaal op hun eigen manier kritisch gerenommeerd zijn om hun grensverleggende vernieuwing en complexiteit. Hun laatste, in maart uitgekomen album 93696 is opnieuw een meesterwerk op zijn eigen, verwrongen manier. Balancerend op een dunne lijn tussen black metal, industrial, trap en video-game muziek, wordt de luisteraar meegenomen op een reis die zowel de krochten van de hel, als het oneindige licht van de hemel laat zien.

Vulvaverse is een Rotterdams underground festival voor harde muziek en activisme, georganiseerd door de band VULVA. De aandacht gaat uit naar muzikanten, kunstenaars en sprekers die je doorgaans niet of te weinig op het podium ziet staan. Vulvaverse is een muziekfestival voor de experimentele kant van harde muziek. Naast het hoofdprogramma in de Arminiuskerk verzorgt VULVA tijdens het festival een groot randprogramma dat zich richt op de maatschappelijke en activistische kant van het festival, met als thema: “Lichamelijke autonomie”, dit jaar Transzorg in Nederland in het bijzonder. Door middel van talks, discussie panels, lezingen en dansen proberen we constructief een “Vulvaverse” te realiseren: een universum waarin alle onderwerpen bespreekbaar worden en alle mensen aan bod komen. 

Vulvaverse begint om 18:30 en Liturgy zal om 21:30 spelen.

Dit festival wordt georganiseerd door Rotown, VULVA en Arminius.