Saturday 27 - 08 - 2022

VULVAVERSEIn het kader van hun aanstaande albumrelease kondigt VULVA een middag- en avondprogramma aan in de Arminius, getiteld Vulvaverse. Het middagprogramma (14.00 – 16.00 uur) betreft een discussiepanel met als onderwerp ‘Toxisch gedrag in de muziekindustrie’. Daarbij aansluitend komt een voorlichter van Ava (https://avahelpt.nl/) informatie geven over abortus en anticonceptie.

Het avondprogramma (19.30 – 23.00 uur) van Vulvaverse is als volgt:

VULVA
VULVA is een stoner/doom punk duo uit Rotterdam bestaande uit Kim Hoorweg (gitaar/zang) en Nadya van Osnabrugge (drums/zang). Beide muzikanten hebben een brede achtergrond in muziek, waardoor de oerklanken van VULVA vaak bijzondere, originele vormen aanneemt: van langzame, sfeervolle, langzaam opbouwende spanningsbogen tot expressieve garagepunk-explosies. VULVA schuurt tegen de gevestigde orde op alle manieren denkbaar: met zwaartekracht, humor, activisme, pijn en geweld.

Rosemary is a blackberry
Rosemary is a blackberry is het soloproject van Diana Burkot, sinds 2011 actief als drummer en zangeres van de feministische punkbeweging en punk act Pussy Riot. Uit diepe interesse in muziek en beeldende kunst filmt Burkot haar dagelijkse leven en maakt ze meer abstracte korte films. Deze video’s worden vervolgens nagesynchroniseerd door haar muziek en uitgebracht door VHS Records, een label dat Burkot runt met haar vriendin. Omdat Rosemary is a blackberry in feite een muzikale documentaire is van Burkot’s roerige bestaan, voelen haar shows als een ontroerend ritueel, met abstracte dans, expressieve zang en onderkoelde elektronica.

Acidic Male
Acidic Male is het project van Puck Schot: ze combineert leftfield elektronica, industrial en techno met confronterende poëzie, performancekunst en geluidstechnieken als modulatie en synthese. Op het podium is Acidic Male telkens een bijzondere, nooit te herhalen ervaring. Schot ervaart het project als vehikel om compleet los te laten en nieuwe grenzen te verkennen. Onderwerpen als identiteit, gender en opgroeien worden vanuit persoonlijk perspectief voorgedragen. Naast muzikant en producer is Schot afgestudeerd als visuele kunstenaar; ze benadert haar werk natuurlijkerwijs vanuit de multi-disciplinaire lens.

Line-up en (avond)programma:

20:15u Acidic Male

21:00u Rosemary loves a blackberry

22:00u VULVA

Aansluitend vindt er van 23.00 uur tot 04.00 uur een afterparty plaats in Rotown, welke gratis is op vertoon van je ticket voor Vulvaverse. De line-up maken we binnenkort bekend!