Sunday 29 - 05 - 2022

W.H. Lung


Er is een rijke historie van bands uit Engeland die rave en rock samenvoegen op vernieuwende wijze: we kunnen de lijn helemaal trekken van Primal Scream tot aan Working Men’s Club. W.H. Lung heeft de afgelopen vijf jaar een eigen domein uitgehakt binnen deze boeiende discussie. Het briljante debuut Incidental Music haalt de mosterd bij krautrock, new wave en synth pop en verzoenen abstracte geluiden met hitgevoelige melodieën.

Broedplaats Manchester wordt vaak gezien als een plek van nostalgie naar bands van het legendarische Factory Records, maar W.H. Lung behoort dan weer tot een trend  – samen met bijvoorbeeld ook Mandy, Indiana – die weer hele andere randjes opzoeken voor nieuwe, tintelende kruisbestuivingen. Het nieuwste album Vanities oogt als een romantische ode aan de dansvloer, met songs die de hernieuwde zoektocht naar dat gemeenschappelijke, euforische gevoel belichamen.

W.H. Lung haalt net zoveel inspiratie uit de grootse pop van Robyn als de spannende house van wijlen Andrew Weatherall, en je hoor dat de liedjes die extremen met open hart omarmen. Pak je dansschoentjes dus alvast in voor deze!