Sunday 30 - 10 - 2022

Wavefest IX


Wavefest

Op zondag 30 oktober 2022 biedt Wavefest weer een gevarieerd programma van oudere en nieuwe wave acts.

Actors

Mogen we het Canadese Actors als e e n van de spannendste moderne new wave bands bestempelen? Ja hoor dat mogen we! Luister maar eens naar nummers als ‘We don’t have to dance’, ‘ Slaves’, ‘Love u more’ etc.  Actors staan bekend om hun dansbare, poppy en energieke sound  met een heerlijk jaren 80 sausje. Mocht je de band nog niet ontdekt hebben dan is het vanavond je kans want zo vaak is de band niet in Europa te vinden.

Bootblacks

Het 4-koppige Amerikaanse gezelschap Bootblacks presenteert zichzelf als ‘Brooklyn postpunk’. Toch dekt dit niet helemaal de lading want hun postpunk is doorspekt met atmospherische zware synths, een heerlijke combi voor de liefhebber van ‘wave’.   Na het uitbrengen van de goed ontvangen albums ‘Veins’ (2016) en ‘Fragments’ (2017) kwam de échte doorbraak met het album ‘Thin Skies’. Thin Skies werd geproduceerd door Jason Corbett (Actors) en het daaropvolgende remix album kende mixen van collega muzikanten als Kanga, Twin Tribes en William Faith. Voor het eerst zal Bootblacks in NL een podium beklimmen, uiteraard op Wavefest!

Buzz Kull

Uit Sydney afkomstig gaat Marc Dwyer de wereld over als Buzz Kull. Buzz Kull combineert industriële darkwave met synths en een puntige postpunk saus. Dit leverde al diverse dansvloerkrakers op als ‘Into the void’ en ‘Last in the club’. Ongetwijfeld zullen deze hits tezamen met nieuwe songs live ten gehore worden gebracht.

Ultra Sunn

Geïnspireerd door bands als DAF, Front 242 en Schwefelgelb brengt dit Belgische gezelschap een fris en modern geluid naar Wavefest. ‘Coldwave met EBM energie’ is zoals Ultra Sunn het zelf omschrijft. Ondanks dat de band nog niet zo lang actief is (Ultra Sunn werd in 2019 opgericht) vind hun dansbare muziek al snel de weg naar liefhebbers van de hedendaagse new wave scene. Hun EP ‘Body Electric’, uitgebracht op het Cold Transmission, vindt gretig aftrek en het debuut ‘Night is mine’ wordt in 2022 zelfs opnieuw uitgebracht. Stilstaan bij het optreden van Ultra Sunn zal een hele opgave worden!