Sunday 31 - 10 - 2021

Wavefest VII


Wavefest

Helaas kon Wavefest VII in 2020 geen doorgang vinden maar we kijken met een positieve blik vooruit en kijk eens wat voor moois Halloween 2021 voor ons in petto heeft! Op zondag 31 oktober 2021 biedt Wavefest weer een gevarieerd programma van oudere en nieuwe wave acts. Deze 7e editie hebben we onder andere de legendarische industrial pioneers Test Dept (UK) en de Canadese grootmachten Actors weten te strikken! Meer namen volgen en uiteraard zal Wavefest DJ CO2 weer voor een spannende muzikale omlijsting zorgen.

Test Dept (UK)

Als headliner mogen we deze industrial pioneers uit Londen ontvangen. Test Dept staat bekend om hun intense, energieke optredens waarbij gebruikt gemaakt van allerlei soorten percussie. In het verleden is de band regelmatig vergeleken met Einsturzende Neubauten maar we zouden dit Engelse gezelschap tekort doen als we hen geen eigen geluid zouden toedichten. In 2020 overtuigde Test Dept op Grauzone in het Paard met een buitengewoon energiek optreden dus Wavefest heeft alle reden om de band nog eens naar Nederland te halen.

Linea Aspera(UK)

Geïnspireerd door elektronische bands uit de jaren 80 richtte Zoe Zanias & Ryan Ambridge in 2011 de Dark Wave/Minimal band Linea Aspera op.In datzelfde jaar brachten zij hun debuut ‘Linea Aspera LP’ uit. Het, slechts 8 nummers tellende, album bracht de hits ‘Synapse’ en ‘Malarone’ voort die ruim 10 jaar later nog steeds hun weg naar de dansvloer weten te vinden. In 2013 gingen de muzikale wegen van Zanias en Ambridge alweer ieder een andere kant op maar in 2019 waren ze ineens terug met het verrassende album ‘Linea Aspera LP2’. Sindsdien spelen ze diverse (uitverkochte) clubshows en deden ze ook al eerder Grauzone in Den Haag aan. Nu is het de beurt aan Wavefest in Baroeg waar Zanias al eerder een indrukwekkend solo-optreden gaf.

Actors (CA)

Mogen we het Canadese Actors als e e n van de spannendste moderne new wave bands bestempelen? Ja hoor dat mogen we! Luister maar eens naar nummers als ‘We don’t have to dance’, ‘ Slaves’ of hun laatste single ‘Love u more’. Actors heeft een dansbaar, poppy en energiek geluid met een heerlijk jaren 80 sausje. Mocht je de band nog niet ontdekt hebben dan is het vanavond je kans want zo vaak is de band niet in Europa te vinden.

Sydney Valette (FR)

De ‘do-it-yourself-punk-synthpop’ van Sydney Valette is inmiddels al niet meer weg te denken uit de hedendaagse New Wave scene. De Franse eenmansformatie heeft een onmiskenbaar poëtisch, destructief en uniek geluid dat ook de dansvloer goed weet te vinden getuige de hits ‘How many lives’ en ‘Fight Back’. Sydney weet waar Abraham de mosterd haalt want onlangs coverde hij zowel The Sex Pistols als Absolute Body Control. Wederom pakt Wavefest uit met een internationale topact!

Zwarte Poëzie (NL post )

Na het debuut ‘Liefde’, de Nederlandstalige covers van Neue Deutsche Welle songs op ‘NDW’ en het album ‘Grijs Verleden’ was er begin dit jaar ineens nieuw werk van Zwarte Poëzie: ‘Zelfportret’. 8 Nagelnieuwe Nederlandstalige Postpunk/New Wave songs van de hand van Edwin van der Velde met nummers als ‘Fiasco’, ‘Stockholm’ en ‘Grafveld B’ als absolute blikvangers. Op Wavefest IV stond Edwin al op het Baroeg podium met zijn andere, zeer succesvolle band, Bragolin. Dit keer dus met Zwarte Poëzie en dat vinden wij alles behalve een fiasco.

RADERKRAFT (NL)

Minimal synth is een genre dat met gemak zijn weg naar de dansvloer vindt, niet alleen tijdens onze Wavefest danceparties. Het nummer De Witte Streep van Raderkraft heb je ongetwijfeld al eens voorbij horen komen en als je denkt dat je het niet kent laat Youtube je dan verrassen 😉 Wederom geven we een Nederlandse act een mooi podium om zich te presenteren,  trek je dansschoenen aan voor Raderkraft!

DJ CO2

Tussen en na afloop van de bands draait DJ CO2 weer een combinatie van het verleden, heden en toekomst van alles wat tegen new wave aanschuurt!