Saturday 02 - 04 - 2022

Wavefest VIII


Wavefest

Op zaterdag 2 april 2022 biedt Wavefest weer een gevarieerd programma van oudere en nieuwe wave acts.

Pink Turns Blue

Sinds de start van de Wavefest edities staat er al 1 band hoog op het lijstje van programmeur Marco van Belle: Pink Turns Blue. Eindelijk is het dan gelukt om deze legendarische Duitse post punk formatie naar Rotterdam te halen om Wavefest VIII te headlinen! Al sinds 1985 is deze Berlijnse band actief en geliefd in de alternatieve, postpunk en new wave scene. Hun 12e (!) studioalbum ‘Tainted’ heeft inmiddels de hits ‘There must be so much more’ en ‘Not even trying’ voortgebracht. Deze nieuwe hits zullen live ongetwijfeld afgewisseld worden met klassiekers als ‘Walking on both sides’ en ‘Your master is calling’ tijdens hun exclusieve optreden in Baroeg.

1984

81,82,83,84… Soms komen dromen uit, al moeten we het dit keer met het geluid van de Simple Minds doen. Niet dat je je ogen hoeft te sluiten want de Simple Minds Tributeband 1984 is visueel ook zeker de moeite waard. En toch, als je stiekem even je zwart omlijnde oogjes dicht knijpt, heb je het idee dat Jim Kerr slechts een paar meters bij je verwijderd is. 1984 zal speciaal voor Wavefest een set vol klassiekers spelen waarbij de oudere jongeren onder ons zich zeker weer even zullen wanen op de dansvloer van hun favoriete kroeg of jongerencentrum.

Hapax

In 2017 opende Hapax de tweede editie van Wavefest in Baroeg. Het spetterende optreden van dit Italiaanse postpunk duo zal nog bij vele bezoekers op het netvlies staan. Sindsdien is Hapax alleen maar gegroeid en hebben ze naast hun album ‘Monade’ ook diverse live albums uitgebracht van optredens en livestreams. Inmiddels is Hapax diepgeworteld in de hedendaagse postpunk & wave scene en al lang geen onbekende meer voor het grote publiek. Reden genoeg om de heren van Hapax nog keer uit te nodigen in Rotterdam om wederom onvergetelijke herinneringen te maken.

Eleven Pond

Mocht je denken dat dit de jaren 80 formatie is uit New York die een aantal bescheiden hitjes scoorden zoals ‘Watching trees’ en ‘Portugal’ dan zit je helemaal goed! Reeds in 1986 werd deze band opgericht in het kielzog van bands Echo & the Bunnymen, New Order, Fad Gadget en Depeche Mode. Een jaar later was hun roem alweer voorbij totdat in 2009 hun muziek opnieuw uitgebracht werd door Dark Entries records. In 2010 blies Jeff Gallea vanuit zijn huidige woonplaats, Los Angeles, de band weer nieuw leven in  en dat leverde gigs op over heel de wereld. Wavefest zag zijn kans schoon om de band naar Baroeg te halen voor een ouderwets nostalgisch portie jaren 80 postpunk & wave.

Laddermen

Laddermen is een nog relatief onbekende band in het alternatieve muzieklandschap. Opgericht in Texas, US maar nu residerend in Zwitserland, is de muziek van Laddermen het best te omschrijven als een cocktail van indie, wave & postpunk. In 2021 bracht Laddermen hun debuut ‘Special kind of violence’ uit met het nummer ‘The Huntress Obeyed’ als onvervalste radiohit. De band rondom zanger Leopold Oakes heeft een fris eigen geluid maar komt soms ook akelig dicht in de buurt bij bands als Interpol & Franz Ferdinand. Mochten ze doorbreken bij het grote publiek dan kun je pochen door te zeggen ‘die heb ik nog in een klein zaaltje gezien!’ dus zorg dat je er vroeg bij bent.

VONDER

Als Benjamin (Noire Antidote) en Ellenor elkaar in 2020 tijdens de ‘Isolation Sessions’ in Eindhoven ontmoeten, zijn ze direct onder de indruk van elkaars muzikale inslag. Beide muzikanten hebben een voorkeur voor melancholische, duistere, elektronische klanken. Het duurt dan ook niet lang voordat het duo zich isoleert in de studio en het project VONDER start. In de herfst van 2020 volgt dan al de single ‘Forlorn’ wat direct duidelijk maakt dat Ellenor en Benjamin een vruchtbare samenwerking zijn aangegaan. Dit wordt nog meer bevestigd na de releases ‘Excess & Breakthrough’ en ‘Ego’  waar VONDER zich laat horen als een mysterieus, melancholisch, duister, melodieus en soms zelf erotisch buitenbeentje. De ijzingwekkende zang van Ellenor en de klassiek geschoolde sound van Benjamin doet op sommige momenten zelfs denken aan een moderne versie van Dead Can Dance. Het is tijd voor VONDER om uit de isolatie te stappen en de podia te gaan betreden, we zijn maar wat blij dat zij dit doen tijdens Wavefest VIII in Baroeg!