Saturday 17 - 02 - 2024

Woody & Paul + Gooseking 3000


Al bijna twee decennia lang getuigt de muzikale reis van Woody & Paul van hun toewijding om een pad te bewandelen dat zich onderscheidt van het vaak alomtegenwoordige indiegeluid. Hun artistieke ethos is compromisloos en grensverleggend, terwijl ze standvastig vasthouden aan hun eigen muzikale idealen, resulterend in een unieke fusie van indie, country en Americana.

Sinds hun oprichting in 2005 hebben Woody & Paul het podium gedeeld met gerenommeerde artiesten als Mark Lanegan en Steve Earle. Met hun nieuwste album Let it Shine bieden Woody & Paul een verzameling van tien frisse en meeslepende nummers. Dit werk is een brug tussen het verleden en de toekomst, waarop rake woorden moeiteloos afgewisseld worden met opgewekte gevoelens en diepgravende overpeizingen. Na bijna twee decennia van samenwerking in songwriting, optredens en harmonie, blijven deze twee onverwachte paden verkennen binnen de vertrouwde geluiden die hun artistieke reis hebben bepaald.

Kan een man paradoxaal genoeg de fijne kneepjes van bubble tea beheersen, terwijl hij een onhandig leven leidt als podiumtechnicus? En hoe lang kan iemand lijden aan chronische rugpijn? Gooseking 3000, het pseudoniem van Ernst-Jan van Door (Mozes and the Firstborn, Mark Lada’s Golden Arches), heeft nooit gezocht naar de antwoorden op die vragen. Hij IS het antwoord. De zingende gitarist (of gitaarspelende zanger) brengt lo-fi en droevige bedroom-(indie)popnummers uit over de belangrijke dingen in het leven: rugpijn, lawaaierige scooters en natuurlijk die zoete, zoete nostalgie.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en V11 en heeft uitsluitend staanplaatsen