Thursday 24 - 11 - 2022

YellowStraps & YVES


Rotterdam wat hebben wij een treat for jullie! De Amsterdam-based alternative r&b en hiphop artiest YVES en Rwanda-born, Brussel-based duo YellowStraps komen naar BIRD! Pak je agenda en noteer: zaterdag 9 april, want deze wil je niet missen!

YellowStraps

Na een spetterende optreden tijdens de online editie van BIRDfest in 2020, is de duo met liveband eindelijk in real life te zien in BIRD. Ze combineren warme, elektronische beats met soulvolle hiphop en jazz.  De melodieën blijven continu aanstekelijk en de twee autodidactische broers weten hun stijl door de jaren heen herkenbaar te houden. In 2016 brachten zij hun ep Mellow uit met major producer Le Motel en sindsdien verliezen Vice, Complex en BBC het duo niet meer uit het oog. In 2020 YellowStraps hun eigen label, Haliblue Records, en dropte direct hun ep Goldress.

YVES

Maak kennis met alternative r&b en hiphop artiest YVES! Na een geweldige debuut ep SADDERDAYS en de shows die daarna volgde heeft YVES de smaak te pakken. Met vorig jaar zijn tweede project heeft zijn muzikale veelzijdigheid een waardig vervolg gekregen. Fresh uit de covid break onderweg naar zijn derde project, wil YVES samen met zijn vaste live band Multibeat, Ginge en Nathan Badu het vervolg van zijn muzikale journey met een groter publiek delen. Next stop: BIRD!