Friday 29 - 04 - 2022

YIN YIN


You won’t be judged als je dacht dat YIN YIN een Aziatische band was, maar niets is minder waar! De Limburgse band zet al jaren nietsvermoedende muziekliefhebbers op het verkeerde been met hun psychedelische Thaise funk uit de jaren 60/70 gemixt met disco, funk en elektronica. Woensdag 24 november nemen zij hun zelfgekroonde ‘Thaichedelic’ sounds mee naar BIRD!

Yves (Bounty Island) en Kees (Baby Galaxy) uit Maastricht mengen traditionele Zuidoost-Aziatische folkloristische nummers met moderne sounds en verfijnen die met discofunk en jaren ’70 psychrock. Het in 2019 uitgebrachte debuutalbum, The Rabbit That Hunts Tigers, bevat een opmerkelijke set songs en een mix van wereldmuziek, disco, funk en elektronica, dat door zowel de pers als het publiek goed werd ontvangen. De band stond datzelfde jaar onder meer op Lowlands en toerde al door diverse Europese landen.

Live is YĪN YĪN een vijfkoppige band, met percussionist Gino Bombrini, die het publiek rockt om de ultieme Thaise psychedelic funk party te bezorgen.